2.2 C
Pristina
E enjte, 7 Dhjetor, 2023
spot_img

​Shkathtësitë që kërkohen nga një recepsionist/e

Profesioni i recepsionistëve është shumë i rëndësishëm pasi që ata janë personat e parë të kompanisë me të cilët takohen klientët apo mysafirët. Janë edhe personat e parë që takohen me stafin çdo ditë.

Recepsionistët kanë një përgjegjësi të madhe për reputacionin e organizatës për të cilën punojnë, kjo është arsyeja pse punëdhënësit janë shumë të interesuar për të gjetur një profesionist me të gjitha aftësitë e nevojshme të recepsionit për të mbështetur kompaninë/biznesin e tyre.

AkademiPune më poshtë liston disa nga aftësitë që kërkojnë sot rekruterët nga ata që duan ta ushtrojnë profesionin e recepsionistit/es.

Aftësi të forta teknologjike

Vendet e punës po ecin me trendët e dixhitalizimit dhe çdo pozitë e punës është e ndikuar nga kjo. Këtu përfshihet edhe pozita e punës së recepsionistit. Përveç aftësive standarde të paketave të Microsoft dhe njohjes me sistemet telefonike, printerët dhe fotokopjueset, recepsionistët tani do të duhet të mësojnë se si të përshtaten me sisteme softuerike më të sofistikuara.

Kjo pozitë tani mund të përfshijë gjithashtu teknologji të reja të tilla si mjetet e menaxhimit të mediave sociale.

Një qasje e pavarur ndaj punës

Profesionistët që janë në hyrje të kompanisë duhet të jenë gjendje të punojnë në mënyrë të pavarur. Punëdhënësit janë në kërkim të stafit të recepsionistëve që mund të mendojë shpejt, të ketë aftësi të mira për zgjidhjen e problemeve dhe një qëndrim qetësues.

Aftësi të shkëlqyera komunikimi

Pavarësisht nëse janë me shkrim apo në mënyrë verbale, detyrat e recepsionistit mbështeten gjithmonë në aftësinë për të komunikuar në një mënyrë të saktë, të qartë dhe koncize – komunikimi është kryesori për këtë pozitë.

Menaxhimi i kohës

Nuk është e pazakontë që recepsionistët të kryejnë disa detyra çdo ditë. Recepsionistët më të suksesshëm do të jenë ata që mund t’i japin përparësi detyrave kryesore, të kryejnë shumë detyra dhe të menaxhojnë kohën në mënyrë të përsosur. Profesionistët e kësaj pozite shpesh mund të jetë nën presion të lartë dhe profesionistët duhet të jenë në gjendje që ta ruajnë qetësinë.

Një organizator i lindur

Pritet që recepsionistët të jenë në gjendje të gjejnë shpejt atë që nevojitet, qofshin ato dokumente, shkrim apo skedarë digjitalë. Çdo gjë duhet të jetë e organizuar mirë për qasje të shpejtë dhe të lehtë. Kjo aftësi nuk ka të bëjë vetëm me aftësinë për të punuar shpejt, por edhe për të ndjekur proceset, për të lënë përshtypje të mirë te mysafirët dhe për të ndihmuar kompaninë të ruajë standardet e sigurisë së të dhënave.

I besueshëm

Besueshmëria është një ndër veçoritë thelbësore të një recepsionisti. Profesionistët në të gjitha nivelet duhet të jenë në gjendje të ndihen të sigurt se telefonatat dhe mesazhet e rëndësishme po monitorohen dhe regjistrohen dhe se vizitorët trajtohen me respekt dhe mirësjellje.

Aftësi të larta ndërpersonale

Pothuajse të gjitha aftësitë dhe cilësitë kryesore të recepsionistit varen nga aftësitë ndërpersonale të individit. Punëdhënësit/ rekruterët do të kërkojnë prova për këtë që në fillim të procesit të intervistës.

Pse është e rëndësishme të kesh aftësitë e duhura të recepsionistit?

Një recepsionist i mirë duhet të ketë aftësitë sociale për të qenë në gjendje të ketë bashkëpunim të mirë me të gjitha ekipet brenda një kompanie (pavarësisht se nuk ka gjithmonë të njëjtat aftësi, interesa ose kualifikime). Një recepsionist është gjithashtu personi i parë dhe i fundit me të cilin vizitorët kanë kontakt, kështu që cilësia e aftësive të tyre ndërpersonale vepron si një reflektim i reputacionit të kompanisë në tërësi. Nëse jeni duke kërkuar për një pozitë të re si recepsionist/e, duhet të mendoni se si t’i demonstroni këto aftësi si personalisht ashtu edhe në CV-në tuaj./ AkademiPune

Klikoni KËTU për t’u bërë pjesë e kanalit zyrtar të ATVLIVE.TV në Viber.

Bëni Subscribe në kanalin zyrtar të ATV-së në YouTube – Kliko KËTU

LAJME TË TJERA

spot_img
spot_img

PUBLIKUAR SË FUNDI

spot_imgspot_img
spot_img

LAJME TË TJERA