10.4 C
Pristina
E hënë, 2 Tetor, 2023

Sa për qind e veshjeve tona i veshim në të vërtetë?

Te gjithë ne kemi numër të madh të rrobave te cilat në fakt dëshira për t’i blerë ende vazhdon, përkundër se në shumë prej tyre nuk i veshim.

Konkretisht, sipas një hulumtimi, 68% e rrobave mbeten në dollap.

Studimi, i kryer në 20 vende të ndryshme me më shumë se 18,000 njerëz, tregon se francezët veshin vetëm 32% të rrobave të tyre.

Të tjera fustane, bluza dhe pantallona të tjera mbeten të grumbulluara në fund të dollapëve tanë pa e parë kurrë dritën e ditës.

Megjithatë, ato duhet të paketohen në mënyrë që të rifitojnë favorin në sytë tanë!

Është turp që disa artikuj janë të preferuar, ndërsa të tjerët duken më pak në modë pas disa muajsh.

Pranoje, të ka ndodhur që të gjeje edhe një veshje të blerë me zbritje, nga e cila nuk kishe asnjë dobi veçse “sepse nuk e di kurrë” ose “sepse ishte në zbritje prej 70%”.

Edhe nëse shifrat e Francës nuk janë për t’u lavdëruar, ato janë larg Belgjikës dhe Italisë, ku vetëm 12 deri në 19% e dhomës së zhveshjes është në lojë.

Vendet veriore si Rusia dhe Suedia performojnë mirë, pasi kanë më pak se 10% të veshjeve të papërdorura.

Midis rrobave pranverë/verë dhe rrobave të vjeshtës/dimrit, disa pjesë mund të rrëshqasin nën radar.

Nëse i ripaketoni rrobat sipas sezonit, do t’ju inkurajojë që t’i hiqni rregullisht rrobat dhe t’i ndërroni vendin.

Ky truk ju lejon të kapni pjesët, t’i shihni ato në një dritë të re dhe të imagjinoni një mënyrë të re për t’i kombinuar ato.

Për të zbrazur rregullisht dollapin tuaj, një auditim i dollapit çdo vit është një mënyrë e mirë për të rrëmuar veshjet tuaja.

Kështu, pjesët që nuk janë veshur në gjashtë muajt e fundit mund të mbahen për një “shans të dytë”.

Nga ana tjetër, ato që nuk i kemi marrë për më shumë se dymbëdhjetë muaj mund të mos e kenë më vendin e tyre në dollap. /atvlive.tv

Klikoni KËTU për t’u bërë pjesë e kanalit zyrtar të ATVLIVE.TV në Viber.

Bëni Subscribe në kanalin zyrtar të ATV-së në YouTube – Kliko KËTU

LAJME TË TJERA

spot_img
spot_img

PUBLIKUAR SË FUNDI

LAJME TË TJERA