11.5 C
Pristina
E enjte, 22 Shkurt, 2024

Mashtrimet me subvencionet, dy fermerë e pranojnë fajësinë

Përgatiti: Nora Luta

Duke e paraqitur pronën e komunës së Istogut në sipërfaqe prej 22 ha, dhe kooperativës së Dubravës prej 20 ha, si pronë në emër të Eduard Musollaj, Gjon Musolli kishte përfituar subvencione në vlerë prej 12 mijë e 600 euro.

Se nuk përputhet gjendja faktike me të dhënat në aplikim e kishin gjetur gjatë inspektimit dy zyrtarët ,Bajram Gashi dhe Musa Nivokazi, por që të dy sipas Prokurorisë Speciale e kishin hartuar rrejshëm raportin në tetor të vitit 2020.

Gashi e Nivokazi nuk e kanë pranuar fajësinë mbi këto akuza, ndryshe nga Gjon Musolli, i cili sipas Prokurorisë, i shkaktoi dëm buxhetit të shtetit afër 26 mijë euro.

Në shqyrtimin fillestar që u mbajt në Gjykatën Themelore të Prishtinës, Musolli tha se ka qenë i shtyrë të kryejë veprën penale.

Fajësinë e pranoi edhe fermeri Halit Berisha, i cili kërkoi sqarim nga PSRK-ja rreth precizimit të dëmit të shkaktuar.

Përveç Berishës e Musollit, fajësinë në janar të këtij viti, e kishte pranuar edhe Bajram Gashi, me të cilin PSRK-ja kishte arritur marrëveshje, por e njëjta u refuzua nga Gjykata.

Prokuroria Speciale i akuzon edhe tetë persona të tjerë, zyrtarë të Agjencisë për Zhvillimin e Bujqësisë, por që të gjithë të hënën e mohuan fajësinë, përfshirë edhe Bajram Gashin.

Sipas aktakuzës veprat penale janë kryer gjatë periudhës gusht të vitit 2020 deri më 24 shkurt të 2021-s.

Kjo është aktakuza e katërt e PSRK-së rreth mashtrimeve me subvencione.

Klikoni KËTU për t’u bërë pjesë e kanalit zyrtar të ATVLIVE.TV në Viber.

Bëni Subscribe në kanalin zyrtar të ATV-së në YouTube – Kliko KËTU

LAJME TË TJERA

spot_img

PUBLIKUAR SË FUNDI

spot_imgspot_img
spot_img

LAJME TË TJERA