9.7 C
Pristina
E enjte, 18 Prill, 2024

Fondi më i madh i pensioneve në botë shqyrton mundësinë e Bitcoin si një investim

Fondi i madh i pensioneve në Japoni, një nga portofolet më të mëdha të pensioneve në botë, kohët e fundit ka shfaqur interes për të eksploruar bitcoin. Më 19 mars, GPIF zbuloi planet për të hartuar politika të reja investimi afatgjata që synojnë përshtatjen me ndryshimet e shpejta teknologjike brenda financave.

Fondi ka nisur një plan kërkimor pesë-vjeçar për të zbuluar strategji inovative të diversifikimit të investimeve, veçanërisht qëndrueshmërinë dhe menaxhimin e rrezikut.

Kjo qasje largpamëse tregon përkushtimin e GPIF për të ruajtur pozicionin e saj udhëheqës që mund të forcojnë kthimet e saj nga investimet duke iu përmbajtur parimeve të investimit të përgjegjshëm.

Me asete me vlerë 225 trilion jen japonez, zotërimet e GPIF arrijnë në rreth 1.54 trilion dollarë që nga dhjetori 2023, sipas Reuters. Ky ndryshim drejt përfshirjes së bitcoin në strategjinë e tij të investimeve mund të ndikojë në fondet e pensioneve dhe mjetet e investimeve globalisht.

Si pjesë e kësaj nisme, GPIF po mbledh informacione për asete të ndryshme që aktualisht nuk i zotëron, të quajtura aktive “jolikuide”.

Këto përfshijnë jo vetëm kriptovalutat si bitcoin, por edhe metale të çmuara si ari.

Njoftimi nuk do të thotë përfshirja e menjehershme e bitcoin në portofolin e tij. Në vend të kësaj, fondi do të vlerësojë të dhënat e mbledhura, duke kryer një analizë të plotë të duhur, për të vendosur nëse do të vazhdojë me kërkime të mëtejshme mbi këto mjete të mundshme investimi.

Kjo qasje e kujdesshme dhe analitike tregon përkushtimin e tyre për të respektuar standardet e kërkimit dhe vlerësimit./abcnews.al

Klikoni KËTU për t’u bërë pjesë e kanalit zyrtar të ATVLIVE.TV në Viber.

Bëni Subscribe në kanalin zyrtar të ATV-së në YouTube – Kliko KËTU

LAJME TË TJERA

spot_img

PUBLIKUAR SË FUNDI

spot_imgspot_img
spot_img

LAJME TË TJERA