19.6 C
Pristina
E hënë, 17 Qershor, 2024

Si ta mbrojmë baterinë e telefonit nga të ftohtit

Pajisjet e vogla elektronike janë të ndjeshme ndaj temperaturës. Në veçanti, bateria mund të dëmtohet në të ftohtë.

Për këtë arsye, duhet të mbroni telefonin në dimër nga të ftohtit, lagështia dhe luhatjet e forta të temperaturës.

Bateritë me jone të litiumit funksionojnë më mirë në temperaturën e dhomës. Nëse temperatura është shumë e ulët, performanca e baterisë dobësohet.

Tonet e litiumit lëvizin nga poli negativ në atë pozitiv përmes një lëngu ose kristali më elektrolite. Në temperatura të ulëta, ky lëng ose këo kristale kanë më pak mundësi përçuese dhe jonet lëvizin dukshëm më ngadalë .

Rritja e rezistencës brenda baterisë shkurton jetëgjatësinë e baterisë. Në rast emergjence, furnizimi me energji elektrike ndalet plotësisht. Celulari fiket. Nëse kjo nuk ndodh shumë shpesh, telefoni juaj do të rigjenerohet në vapë. Nëse i ftohti shkakton një të ashtuquajtur shkarkim të thellë , bateria juaj do të pësojë dëme të pariparueshme. Në rast urgjence, është më mirë të fikni celularin.

Ngarkimi gjithashtu funksionon dukshëm më ngadalë në temperatura shumë të ulëta . Në temperatura nën zero është edhe e dëmshme !

I ftohti prek edhe ekranet LCD. Në të ka kristale të lëngëta që mund të ngrijnë edhe në temperatura nën zero. Ekrani reagon gjithnjë e më ngadalë ndaj shkrimit tuaj.
Për të parandaluar dëmtimin e celularit në të ftohtë, duhet ta mbani të ngrohtë . Kjo funksionon më së miri me nxehtësinë e trupit tuaj.

Pra, mos e vendosni celularin në çantën e dorës ose në xhepin e jashtëm – më i ngrohti është në xhepin e brendshëm të xhaketës.
Duhet të jetë sa më afër trupit tuaj.

Një gjë në veçanti ju ndihmon që të mos keni nevojë ta hiqni celularin nga xhepi i brendshëm i ngrohtë: një kufje e mirë ose kufje Bluetooth .
Sa i përket baterisë, mënyra më e mirë është të aktivizoni modalitetin e kursimit të energjisë.
Gjithashtu mbyllni aplikacionet që nuk jeni duke i përdorur dhe çaktivizoni si WiFi , Bluetooth dhe GPS .

Telefonat nuk janë vetëm të ndjeshëm ndaj të ftohtit, por gjithashtu nuk e pëlqejnë lagështinë. Kjo është arsyeja pse ju duhet t’i mbroni mirë nga bora dhe shiu.

Asnjëherë mos e lini telefonin tuaj në makinë në të ftohtë për një kohë të gjatë.

Temperaturat e ulëta mund të shkaktojnë dëme të pariparueshme në bateri./atvlive.tv/

 

Klikoni KËTU për t’u bërë pjesë e kanalit zyrtar të ATVLIVE.TV në Viber.

Bëni Subscribe në kanalin zyrtar të ATV-së në YouTube – Kliko KËTU

LAJME TË TJERA

spot_img
spot_img

PUBLIKUAR SË FUNDI

spot_imgspot_img
spot_img

LAJME TË TJERA