Sfida e ekipeve urgjente të QMU së, rrezikohen nga aksidentet në komunikacion

PËRGATITI: SARA SHEHU 

Ekipet emergjente të Qendrës Mjekësore Urgjente në Prishtinë, po përballen me sfida të shumta në përmbushjen e detyrave. Për shkak të numrit të madh të rasteve në të cilat u duhet të ndërhyjnë, thonë se shpesh kanë pësuar aksidente. Në një rast kishte humbur jetën edhe njëri nga kolegët e mjekëve të urgjencës, të cilët i përgjigjen çdo thirrje për ndihmë në kryeqytet.

Thirrjet si kjo gjithnjë kërkojnë intervenim urgjent.

Efekt (Pranimi i rastit te aksidentit përmes thirrjes telefonike)

Ekipet emergjente të Qendrës Mjekësore Urgjente në kryeqytet, nisen të përgatitur për t’u dalë në ndihmë qytetarëve.

Efekt (Nisja e autoambulancës nga QMU)

Por, në përpjekje për të shpëtuar jetë, në vitin 2013 Rina Hoxha ka humbur burrin.

“M’kujtohet rasti, është shumë i freskët. Ai vetë m’ka thirrë në telefon dhe m’ka thonë kemi bo ndeshje. Ka qenë ditë e premte, viti 2013. Por për shkak të gjendjes së rëndë që e ka pasë nuk e ka ditë as vendin ku është bo aksidenti. Mandej, na nuk kemi ditë asgjë, kemi shku në QKUK, aty ku ka qenë duke u trajtuar. Ndeshja ka qenë rrugës për Hajvali. Por për shkak të gjendjes së rëndë, pas aksidentit, pas një jave, ka rënë në komë dhe pas disa muaj ka ndërruar jetë”.

Por, ky nuk është rasti i vetëm kur autoambulancat janë përfshirë në aksidente, në përpjekje për të arritur sa më shpejt në vendin e ngjarjes.

“Ka qenë një aksident mjaft i rëndë. Jemi nisë për t’iu dhënë ndihmë disave në një aksident që ka ndodhur. Në këtë aksident kemi humbur edhe kolegun tonë Faton Hoxhën. Mendoj se duhet të vlerësohet më shumë puna jonë, rrezikshmëria duhet të na paguhet, sepse ende nuk na paguhet”.

“Na me ekipin kemi qenë në një aksident trafiku, me iu ofru ndihmë. Mandej jemi thirrë për një rast tjetër urgjent dhe kemi bo aksident, sepse na ka goditë një veturë. Kam pësuar lëndime të hundës shumë të madhe. Duhet me na u pagu rrezikshmëria, të rriten pagat”.

Kolonat e gjatë janë pengesa më e madhe në punën e ekipeve të urgjencës.

Efekt (Kolonat e gjata, autoambulanca duke pritur në kolonë)

“Që 20 vjet punoj, është sfiduese shumë si punë, pasi që përballemi me komunikacion shumë të dendur e të ndërlikuar”.

Menaxhmenti i Qendrës Mjekësore Urgjente në kryeqytet, kanë bërë të ditur se në vitin 2022 janë regjistruar 1105 aksidente me autoambulancë.

Klikoni KËTU për t’u bërë pjesë e kanalit zyrtar të ATVLIVE.TV në Viber.

Bëni Subscribe në kanalin zyrtar të ATV-së në YouTube – Kliko KËTU

LAJME TË TJERA

spot_img

PUBLIKUAR SË FUNDI

spot_imgspot_img
spot_img

LAJME TË TJERA