KEDS i padit ZREE-në, kundërshton vendimin për kompensimin për veriun

Përgatiti: Fatlum Jashari

Përkundër se buron nga aktgjykimi i Gjykatës Kushtetuese, Kompania për Distribuim të Energjisë Elektrike – KEDS vijon të kundërshtojë vendimin e Rregullatorit (ZRRE) që e detyron atë të kompensojë konsumatorët nga 34 komuna për faturat e fryra si mbulesë për veriun, në periudhën 2012-2017.

Duke kërkuar anulim, më 7 Maj, kompania, e cila sipas aktgjykimit, u pasurua jashtëligjshëm për pesë vjet, parashtroi padi në Gjykatën Komerciale kundër Zyrës së Rregullatorit për Energji.

Krahas kësaj, KEDS-i po këmbëngul në shtyrjen e ekzekutimit të vendimit.

Kërkesa fillestare, u refuzua nga ZRRE-ja.

Pasi e cilësoi të pabazuar pretendimin e KEDS-it, Rregullatori saktësoi se “mos-zbatimi i aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese do ta rëndonte interesin publik dhe mbrojtjen e konsumatorëve, të drejtën e kompensimit të cilën ua ka njohur Gjykata përmes aktgjykimit dhe do të ishte në kundërshtim me aktgjykimin”.

Megjithëkëtë, KEDS-i nuk hoqi dorë.

Kjo kompani kërkoi që Gjykata Komerciale t’i vendosë masë të përkohshme vendimit të ZRRE-së, deri në nxjerrjen e verdiktit final.

“Kërkesa për shtyrjen e ekzekutimit të aktit administrativ është pranuar më 14.05.2024, për të cilën do të vendoset brenda afateve ligjore të përcaktuara me Ligjin për Gjykatën Komerciale”, thuhet në përgjigjen nga Gjykatës Komerciale.

Të mërkurën, në KEDS nuk u deklaruan lidhur me këtë çështje.

Në muajin mars, Gjykata Kushtetuese vërtetoi aktgjykimin e Supremes, i cili e obligon ZRRE-në të detyrojë KEDS-in të kompensojë konsumatorët për dëmin në vlerë të përgjithshme 40.8 milion euro.

Sipas vendimit, të dëmtuarit nga faturat e fryra si mbulesë për veriun, në periudhën Shkurt 2012 – Tetor 2017, do të kompensohen çdo muaj, në shpërndarje të njëjtë kohore, nga Qershori 2024 deri në Shkurt të vitit 2030.

Klikoni KËTU për t’u bërë pjesë e kanalit zyrtar të ATVLIVE.TV në Viber.

Bëni Subscribe në kanalin zyrtar të ATV-së në YouTube – Kliko KËTU

LAJME TË TJERA

spot_img

PUBLIKUAR SË FUNDI

spot_imgspot_img
spot_img

LAJME TË TJERA