Dëshmon eksperti në gjykimin ndaj ish-ministres Dhurata Hoxha

Përgatiti: Nora Luta

Eksperti financiar, Agim Sheqiri, e ka vazhduar këtë të mërkurë dëshminë e tij në procesin gjyqësor ndaj ish-ministres Dhurata Hoxha dhe të tjerëve.

Sipas tij, blerja e hapësirës mediale nga Ministria e Integrimeve Evropiane, me qëllim të informimit të publikut për liberalizimin e vizave, kap vlerën mbi 50 mijë euro.

Gjatë ballafaqimit me pyetjet e mbrojtjes, Sheqiri tha se, megjithatë, asnjë publikim nëpër portale nuk ka qenë në përputhje me qëllimin e kontratës.

Në seancën e kaluar, ai kishte deklaruar se ishte eliminuar operatori që kishte ofertuar çmim më të lirë, e dallimi mes kompanisë së përzgjedhur ishte mbi 190 mijë euro.

Megjithatë, mbrojtja ka vënë në pikëpyetje përmbajtjen e faturave, duke i krahasuar disa nga to.

Aktakuza ndaj Dhurata Hoxhës ishte ngritur gjatë vitit 2022.

Sipas saj, Hoxha e kishte shfrytëzuar personalisht kontratën e nënshkruar për Shërbime të Informimit Publik, për të promovuar fushatën në zgjedhjet parlamentare të vitit 2019.

Ndërsa, kontrata ishte lidhur për të informuar qytetarët rreth procesit të liberalizimit të vizave dhe integrimit në Bashkimin Evropian.

Klikoni KËTU për t’u bërë pjesë e kanalit zyrtar të ATVLIVE.TV në Viber.

Bëni Subscribe në kanalin zyrtar të ATV-së në YouTube – Kliko KËTU

LAJME TË TJERA

spot_img

PUBLIKUAR SË FUNDI

spot_imgspot_img
spot_img

LAJME TË TJERA