​Abdixhiku prezanton planin e LDK-së në fushën e mbrojtjes

Lidhja Demokratike e Kosovës, ka filluar ciklin e ri të takimeve me ekspertët e 21 departamenteve të themeluara në fillim të këtij viti në mbledhjen e mbajtur të Kryesisë.

Ky cikël filloi me departamentin e Mbrojtjes, ku u diskutua për gjendjen e sigurisë në vend dhe projektet e LDK-së në programin “Rruga e Re”.

Nënkryetari Anton Quni, i cili do të udhëheqë departamentin e Mbrojtjes deklaroi se temat e diskutimit ishin çështjet e sigurisë në veçanti çështjet e mbrojtjes.

“Temat e diskutimit ishin çështjet e sigurisë në veçanti çështjet e mbrojtjes. Ambienti i sigurisë jo vetëm në rajon por edhe në nivel global është i ndryshueshëm, i varur nga shumë faktorë të cilët e determinojnë. Përderisa faktorët janë të ndryshëm atëherë edhe janë të thirrur personalitete dhe ekspert të fushave të ndryshme, jo vetëm të mbrojtjes por edhe të çështjeve sociale, mjekësisë, emergjencave, IT-së, inteligjencës artificiale etj, me të cilët ne i shkëmbyem njohuritë, informatat për të ardhur deri tek konkludimet sa më relevante të cilat pastaj shndërrohen në politika të mbrojtjes të Lidhjes Demokratike të Kosovës’’, tha Quni.

Lidhja Demokratike e Kosovës, me anë të programit politik “Rruga e Re”, ka zbërthyer detajisht projektet për programin qeverisës. Në fushën e Mbrojtjes LDK-ja synon zhvillimin e Forcave të Armatosura përmes zhvillimit të personelit, menaxhimit të burimeve njerëzore, zhvillimit të komponentës së inteligjencës dhe sigurisë, fushës së operacioneve ushtarake, fushës së mbështetjes logjistike, planifikimit, komunikimit dhe trajnimit.

Përderisa angazhimet kryesore të Lidhjes Demokratike në fushën e Mbrojtjes janë partneriteti për paqe dhe integrimi në NATO, rritje të buxhetit në plot 2% të vlerës së ekonomisë; në proporcion me vendet anëtare të NATO-s, përkatësisht buxhet vjetor 200 deri 300 milion euro secilin vit; koeficient 135-150, që nënkupton rritje të pagës për ushtarët e thjeshtë nga 616 euro sa është sot në 840 euro; ristrukturim të Forcës, nëpërmjet rritjes së ushtarëve aktiv nga 4000 sa janë sot në 6000; 3000 rezervë aktive dhe 20 mijë rezervë passive; ndërtim të 4 kazermave ushtarake në Kosovë, përkatësisht në Prizren, Gjakovë, Podujevë e Suharekë; ndërtim të lagjeve ushtarake, në investime kapitale plot 50 milionë euro gjithsejt; me qëllim të ofrimit të kushteve bazike për personelin ushtarak në vend.

Ky cikël i takimeve të departamenteve të LDK-së do të vazhdojë ditëve në vijim.

Klikoni KËTU për t’u bërë pjesë e kanalit zyrtar të ATVLIVE.TV në Viber.

Bëni Subscribe në kanalin zyrtar të ATV-së në YouTube – Kliko KËTU

LAJME TË TJERA

spot_img

PUBLIKUAR SË FUNDI

spot_imgspot_img
spot_img

LAJME TË TJERA