11.5 C
Pristina
E enjte, 22 Shkurt, 2024

Sa orë gjumë duhet të bëjnë bebet?

Rekomandimet për orët e nevojshme të gjumit tek fëmijët fillojnë me 16 orë tek foshnjat dhe të paktën tetë orë gjumi për adoleshentët.

Ditën e hënë është publikuar një udhëzim nga Akademia Amerikane për Mjekësi Gjumi.

Aty përfshihen rekomandime nga pediatër të ndryshëm për grupmosha të ndryshme sa i përket nevojave të tyre të gjumit.

Sipas tyre gjumi adekuat është i lidhur me përmirësim të vëmendjes, sjellje, të mësuarit, shëndet fizik dhe mental në çdo moshë.

Për më tepër gjumi i pamjaftueshëm rritë mundësinë për diabet, aksidente, depresion, ndërsa tek adoleshentet edhe lëndime ndaj vetes dhe tentim për vetëvrasje.

Orët e rekomanduara janë si më poshtë:

12 – 16 orë për foshnje 4-12 muaj

11 – 14 orë për fëmijët 1- 2 vjeç

10 – 13 orë për fëmijët 3-5 vjeç

9 – 12 orë për fëmijët 6-12 vjeç

Klikoni KËTU për t’u bërë pjesë e kanalit zyrtar të ATVLIVE.TV në Viber.

Bëni Subscribe në kanalin zyrtar të ATV-së në YouTube – Kliko KËTU

LAJME TË TJERA

spot_img

PUBLIKUAR SË FUNDI

spot_imgspot_img
spot_img

LAJME TË TJERA