Kometa që kalon pranë Tokës një herë në 71 vjet, e dukshme në qiellin e natës

A është zog? A është aeroplan? Jo – është një kometë që është parë nga Toka për herë të parë në 71 vjet.

Sipas mediave të huaja, bëhet fjalë për kometën 12P/Pons-Brooks që po bëhet më e ndritshme dhe tani është e dukshme në qiellin e natës – por do t’ju duhet ende dylbi ose një teleskop për ta parë atë.

Megjithatë, mund të jetë e dukshme me sy të lirë në javët e ardhshme.

Kometa, e quajtur sipas zbuluesve të saj Jean-Louis Pons dhe William Robert Brooks, e kalon pjesën më të madhe të kohës në pjesën e jashtme të sistemit diellor, ku është shumë ftohtë.

Kometat përbëhen kryesisht nga pluhuri, shkëmbi dhe akulli.

Dhe ndërsa kometa i afrohet diellit, nxehtësia bën që akulli të shkrihet drejt e në gaz – përmes një procesi – dhe një pjesë e materialit humbet nga sipërfaqja.

Klikoni KËTU për t’u bërë pjesë e kanalit zyrtar të ATVLIVE.TV në Viber.

Bëni Subscribe në kanalin zyrtar të ATV-së në YouTube – Kliko KËTU

LAJME TË TJERA

spot_img

PUBLIKUAR SË FUNDI

spot_imgspot_img
spot_img

LAJME TË TJERA