1.5 C
Republic of Kosovo
Saturday, February 4, 2023

Vdes kitaristi legjendar i rock-ut, Jeff Beck

Kitaristi legjendar i rock-ut Jeff Beck, i cili së fundmi regjistroi një album me Johnny Depp, ka vdekur në moshën 78-vjeçare nga një formë vdekjeprurëse e meningjitit bakterial.

Kitaristi legjendar i rock-ut Jeff Beck, i cili së fundmi regjistroi një album me Johnny Depp, ka vdekur në moshën 78-vjeçare nga një formë vdekjeprurëse e meningjitit bakterial.

”Në emër të familjes, me pikëllim të madh njoftojmë ndarjen nga jeta të Jeffit”, njoftoi faqja e muzikantit britanik në Twitter.

Beck u bë i famshëm me ”Yardbirds” (ku kishte zëvendësuar Eric Clapton) dhe më pas në grupin me emrin e tij.

Me tonin, praninë fizike dhe volumin e tij, Beck kishte ripërcaktuar muzikën e kitarës në vitet 1960 dhe kishte ndikuar në lëvizje të tilla si metali i rëndë, jazz rock dhe punk./ atsh

publikuar së fundi
LAJME TË TJERA