20.7 C
Pristina
Tuesday
spot_img

Twitter e Musk do të përballen në gjykatë

Padia e Twitter që kërkon marrëveshjen e blerjes së Elon Musk prej 44 miliardë dollarësh do të shkojë në gjykatë në tetor, pasi një gjykatës i Delaware vendosi sot, se rrjeti social meriton një zgjidhje të shpejtë të mosmarrëveshjes për të hequr pasigurinë mbi marrëveshjen e vlefshme.

Padia e Twitter që kërkon marrëveshjen e blerjes së Elon Musk prej 44 miliardë dollarësh do të shkojë në gjykatë në tetor, pasi një gjykatës i Delaware vendosi sot, se rrjeti social meriton një zgjidhje të shpejtë të mosmarrëveshjes për të hequr pasigurinë mbi marrëveshjen e vlefshme.

Vendimi është një goditje për Musk, i cili kërkoi një gjyq në shkurt për të zbuluar numrin e saktë të profileve të rreme në platformë. Twitter kërkoi që gjyqi të mbahej në shtator.

Gjykatësja Kathaleen McCormick në Delaware tha se të dyja palët kishin të drejtë për një gjyq të shpejtë dhe u kërkoi atyre të bien dakord për një orar për gjyqin, të cilin ajo e caktoi për pesë ditë.

“Fakti është se një vonesë mund të shkaktojë dëm të pariparueshëm për shitësit,” tha ajo, duke iu referuar Twitter.

Twitter ngriti një padi kundër miliarderit të teknologjisë Musk javën e kaluar në një përpjekje për ta detyruar atë të përfundojë një blerje të kompanisë me një çmim prej 54.20 dollarë për aksion, që arrin në 44 miliardë dollarë.

Musk më parë njoftoi se po tërhiqej nga marrëveshja për të blerë Twitter, duke përmendur pretendimet e paprovuara se kishte shumë më tepër llogari të rreme sesa 5 për qind që pretendonte kompania.

Avokatët e Musk argumentuan se Twitter nuk përmbushi detyrimet e tij sipas kushteve të kontratës për t’i siguruar Musk të dhënat e nevojshme për të verifikuar shifrat.

Twitter hodhi poshtë pretendimin, duke e quajtur tërheqjen e Musk “të pavlefshme dhe të gabuar”.

spot_imgspot_img

ARTIKULL I SPONSORIZUAR

PUBLIKUAR SË FUNDMI
spot_img
NGJARJE TË TJERA
spot_img