17.1 C
Pristina
Wednesday

​Tregu i komunikimeve elektronike në Bullgari arrin 2.8 miliardë BGN në vitin 2020

Në vitin 2020, vëllimi i përgjithshëm i tregut të komunikimeve elektronike në Bullgari arriti në 2,861 miliardë BGN (Lev bullgar) (afërsisht 1,46 miliardë euro*), pasi kursi i këmbimit është 1 BGN = 0,51 Euro, dhe për të tretin vit radhazi vazhdon trendin rritës, me një rritje prej 6,7% krahasuar me vitin 2019, tha Borislav Gutsanov, kryetar i Komisionit të Transportit dhe Lidhjeve në Parlament, gjatë seancës të së enjtes, duke cituar të dhëna nga një raport i Komisionit Rregullativ të Komunikimeve për vitin 2020.

Në vitin 2020, vëllimi i përgjithshëm i tregut të komunikimeve elektronike në Bullgari arriti në 2,861 miliardë BGN (Lev bullgar) (afërsisht 1,46 miliardë euro*), pasi kursi i këmbimit është 1 BGN = 0,51 Euro, dhe për të tretin vit radhazi vazhdon trendin rritës, me një rritje prej 6,7% krahasuar me vitin 2019, tha Borislav Gutsanov, kryetar i Komisionit të Transportit dhe Lidhjeve në Parlament, gjatë seancës të së enjtes, duke cituar të dhëna nga një raport i Komisionit Rregullativ të Komunikimeve për vitin 2020.

Takimi u mbajt me rastin e Ditës Botërore të Telekomunikacionit dhe Shoqërisë së Informacionit dhe u fokusua në mundësitë dhe sfidat e industrisë bullgare të teknologjisë. Pika kryesore e këtij viti janë teknologjitë dixhitale për të moshuarit dhe të moshuarit e shëndetshëm.

Deri më 31 dhjetor 2020, gjithsej 1,126 ndërmarrje ishin regjistruar për të ofruar komunikime elektronike publike, dhe 861 prej tyre e kryenin këtë aktivitet. Pjesa e vëllimit të përgjithshëm të komunikimeve elektronike publike në PBB-në e Bullgarisë në vitin 2020 është 2.4%.

Andreana Atanasova, Kryetare e Bordit Drejtues të Aleancës së Industrisë së Teknologjisë, vuri në dukje kontributin e anëtarëve të aleancës për vitin 2021, duke thënë se të ardhurat totale nga aktivitetet kryesore të anëtarëve i kalojnë 3 miliardë BGN (1.54 miliardë euro) dhe investimet në zhvillimin e rrjetit dhe shërbimeve janë mbi 600 milionë BGN (307 milion Euro). Atanasova shtoi se kontributet në buxhetin e shtetit në formën e taksës së korporatave janë në masën 80 milionë BGN (41 milion euro) dhe se Aleanca ka të punësuar mbi 10,000 njerëz.

* kursi i këmbimit të monedhës bullgare është fiksuar në euro në 1 BGN = 0,51 Euro

REKLAMËspot_imgspot_img

ARTIKULL I SPONSORIZUAR

PUBLIKUAR SË FUNDMI
spot_img
NGJARJE TË TJERA
REKLAMËspot_img