7.1 C
Pristina
Sunday

Toyota Prius i ri mbërrin më 16 nëntor

Toyota më në fund ka konfirmuar se modeli misterioz hibrid, i cili së fundmi u prezantua nga kompania, është me të vërtetë gjenerata e re Prius, premiera e të cilit në internet do të mbahet më 16 nëntor.

Toyota më në fund ka konfirmuar se modeli misterioz hibrid, i cili së fundmi u prezantua nga kompania, është me të vërtetë gjenerata e re Prius, premiera e të cilit në internet do të mbahet më 16 nëntor.

“Ngacmuesi” i ri zbulon disa detaje të dizajnit të modelit, duke përfshirë fenerët agresivë që janë disi të ngjashëm me Toyota Crown të zbuluar së fundmi.

Linjat e mprehta të fenerëve LED dhe linjat dinamike në kapuç theksojnë emblemën e Toyota-s në pjesën e përparme.

Profili është më i lëmuar se gjeneratat e mëparshme të Prius, duke ruajtur një fokus në aerodinamikën dhe stilin e trupit me 5 dyer.

Një tjetër detaj që mund ta shohim në teaser më qartë se më parë është theksi në anët e pasme, pjesë e “bishtit” të automjetit.

Toyota e përshkruan Prius-in e ri si “Hybrid Reborn”. Ky model ka qenë gjithmonë një pionier për sa i përket teknologjisë hibride, kështu që ne presim që inxhinierët e Toyota të përmirësojnë më tej efikasitetin e motorit, si dhe dinamikën e drejtimit dhe teknologjinë e sigurisë.

Raportet nga Japonia zbulojnë se modeli do të bazohet në platformën e re mekanike E3, duke përdorur komponentë nga baza dhe arkitektura e provuar TNGA-C e përdorur ekskluzivisht për automjetet elektrike me bateri të serisë bZ.

Përveç hibridit “klasik” benzinë-elektrik, i cili me shumë gjasa do të ofrohet që në fillim, ka pasur zëra për një hibrid hidrogjen-elektrik që vjen në vitin 2025.

Ky i fundit mund të jetë modeli i parë i prodhimit që përdor motorin SUS me hidrogjen të Toyota-s, megjithëse asgjë nuk është konfirmuar nga prodhuesi në këtë kohë.

Më shumë detaje rreth Prius-it të ri do të zbulohen javën e ardhshme dhe nuk do të habiteshim nëse Toyota do të vazhdojë fushatën përmes kanaleve të saj të mediave sociale gjatë ditëve të ardhshme.

spot_imgspot_img

LAJME TË TJERA

PUBLIKUAR SË FUNDMI
NGJARJE TË TJERA