17.1 C
Pristina
Wednesday

Në Slloveni është konfirmuar rasti i parë i nëngrupit omicron

Sot Sllovenia konfirmoi rastin e parë të nëngrupit të llojit Omicron BA.2, tha shefja e laboratorit kombëtar, Tjasha Zhohar Cretnik.

Sot Sllovenia konfirmoi rastin e parë të nëngrupit të llojit Omicron BA.2, tha shefja e laboratorit kombëtar, Tjasha Zhohar Cretnik.

Ajo tha se ende nuk është e qartë nëse kjo nëngrup është më ngjitëse se origjinali.

Cretnik tha se BA.2 u zbulua në Podravje, njoftoi agjencia STA.

Ajo shtoi se, sipas të dhënave të pakonfirmuara, ekziston mundësia që në Institutin e Mikrobiologjisë dhe Imunologjisë në Lubjanë të jenë zbuluar edhe dy raste të nëntipit BA.2.

BA.1 është lloji i parë i omicron, i cili zëvendësoi variantin delta në pak javë dhe tani përfaqëson, të paktën në Slloveni, 95% të infeksioneve të reja.

Agjencia Britanike e Shëndetit Publik zbuloi kohët e fundit më shumë se 400 raste të nëngrupit omikron në 10 ditët e para të janarit, duke deklaruar se BA.2 u zbulua në 40 vende të tjera, duke përfshirë Indinë, Danimarkën dhe Suedinë, ku gjenden shumica e këtyre nëngrupeve omicron.

REKLAMËspot_imgspot_img

ARTIKULL I SPONSORIZUAR

PUBLIKUAR SË FUNDMI
spot_img
NGJARJE TË TJERA
REKLAMËspot_img