17.5 C
Republic of Kosovo
Friday, March 31, 2023

Ministrja Haxhiu inkurajon opozitën që të hedhin gaz lotsjellës nëse bëhet Asociacioni një etnik

Derisa Lëvizja Vetëvendosje ishte në opozitë, si masa kundërshtimi ndaj ngjarjeve të ndryshme që ndodhnin në vend, përdorte edhe forma jokonvencionale. Njëra nga to ishte (edhe) hedhja e gazit lotsjellës në Kuvend.

Në një intervistë ekskluzive për emisionin “LIBERO”, ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, periudhën e gazit lotsjellës në Kuvend e cilësoi si një nga momentet më të vështira në politikë.

“…Unë jam e bindur se po të mos ishin ato metoda që i kemi përdorur, sot do t’i vuanim pasojat e Zajednicës… Konsideroj se ka qenë një prej periudhave të mia më të vështira…”, deklaroi Haxhiu.

Ajo befasoi derisa tha se e inkurajon opozitën që t’i përdorin të njëjtat metoda sikurse ata.

“…I inkurajoj ata se në qoftë se kanë një Qeveri (Qeverinë tonë), e cila përpiqet që të themelojë një Zajednicë me kompetenca ekzekutive, një Zajednicë etnike (apo siç e përmendi Kryeministri, mono etnike), atëherë le ta bëjnë këtë… Mund edhe t’iu tregojmë mënyra se si e kemi gjetur gazin lotsjellës (sepse ka qenë sekret)… E kanë të gatshëm modelin…”, theksoi ajo.

Kujtojmë se më 19 prill 2013, u nënshkrua marrëveshja mes Kosovës dhe Serbisë, që parashihte themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe, e që më vonë u quajt “Zajednicë”.

Që nga ajo kohë e deri më sot, kjo temë vazhdon të diskutohet në vazhdimësi, duke i bërë partitë politike të kenë përplasje të vazhdueshme njëra me tjetrën.

Për ta dëgjuar intervistën e plotë të Albulena Haxhiut, klikoni në linkun e mëposhtëm:

publikuar së fundi
LAJME TË TJERA