12.7 C
Pristina
Friday

Ministri Murati: Për herë të parë pas pavarësisë, Kosova ka një buxhet të balancuar

Ministri Murati ka thënë po ashtu se Kosova këtë vit do të ketë rritje ekonomike dy shifrore.

Ministri Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka prezantuar dhe arsyetuar Projektligjin për buxhetin e vitit 2022 para deputetëve, i cili theksoi se për herë të parë që nga pavarësia, Kosova ka një buxhet të balancuar.

Ministri Murati tha se ka një rritje të buxhetit gati për të gjitha kategoritë e shpenzimeve, derisa shtoi se me këtë projektligj, kjo qeveri ka buxhetuar edhe mbështetjen për familjen.

Ministri Murati ka thënë po ashtu se Kosova këtë vit do të ketë rritje ekonomike dy shifrore.

“Sa i përket projektligjit të buxhetit si shifër e përgjithshme e shpenzimeve buxhetore parashihet të kemi 2 miliardë e 748 milionë euro apo rreth 8.7 përqind më i lartë se sa buxheti i rishikuar i këtij viti kurse tek të hyrat kemi paraparë 2 miliardë e 364 milionë euro apo rreth 15 përqind më shumë se sa buxheti i rishikuar i këtij viti. Deficit po ashtu parashihet që të rikthehet në normalitet duke zvogëluar trendin rritës po ashtu edhe të borxhet publik, për shkak se këtë vit presim që për herë të parë prej pavarësisë të kemi një buxhet të balancuar. Sa i përket strukturës së shpenzimeve kemi rritje pothuajse në të gjitha kategoritë e shpenzimeve, me një rritje më të lartë tek investimet kapitale. Po ashtu kemi buxhetuar edhe mbështetjen për familjen dhe për projekte infrastrukturore”, theksoi Murati.

REKLAMËspot_img

ARTIKULL I SPONSORIZUAR

PUBLIKUAR SË FUNDMI
spot_img
NGJARJE TË TJERA
REKLAMËspot_img