7.1 C
Pristina
Sunday

Policia thotë se 200 kg kanabis të sekuestruara ‘u hëngrën nga minjtë’ në magazinë

Policia në Indi u ka vënë sot fajin minjve për shkatërrimin e rreth 200kg kanabis të sekuestruara nga trafikantët, që mbahej në stacionet e policisë.

Policia në Indi u ka vënë sot fajin minjve për shkatërrimin e rreth 200kg kanabis të sekuestruara nga trafikantët, që mbahej në stacionet e policisë.

“Minjtë janë brejtës të vegjël dhe nuk tremben nga policia, është shumë e vështirë të mbrosh drogën prej tyre”, u tha në një gjykatë të shtetit indian Uttar Pradesh, kur policisë iu kërkua të jepte provat e sekuestrimeve të drogave.

Megjithse justifikimi dukej i ekzagjeruar, gjykatësi përmendi dhe raste të tjera kur marijuana ishte shkatërruar nga brejtësit në magazinë.

Zhvillimi vjen pasi gjykatësi Sanjay Chaudhary i kërkoi policisë të tregonin drogën në formë prove, por policia tha se 195kg kanabis “ishin shkatërruar” nga minjtë.

Edhe në një tjetër rast të mëparshem në Indi, 386kg droga u raportuan të shkatërruara nga brejtësit.

Gjykatësi tha se rreth 700kg marijuane ishin sekuestruar nga stacionet e policisë në Mathura të cilat “rrezikohen nga dëmtimi prej minjve”.

Gazetarë kritikë të policisë thoin se justifikimet ishin të pabaza dhe se droga mund të jetë zhdukur si rezultat i korrupsionit mes radhëve të uniformave.

Malli i sekuestruar po ruhej për t’u nxjerrë në ankand te grupet mjekësore ose laboratorike për studime kërkimore.

Në vitin 2017, në shtetin lindor indian Bihar minjtë përsëri u fajësuan për konsumimin e qindra litrave alkool ilegal i konfiskuar, ndërsa në 2018 brejtësit kishin ngrënë më shumë se 1.2 milionë rupe ($14 000)në kartëmonedha, brenda një automati.

spot_imgspot_img

LAJME TË TJERA

PUBLIKUAR SË FUNDMI
NGJARJE TË TJERA