1.5 C
Republic of Kosovo
Saturday, February 4, 2023

Benjamin Mendy lirohet nga akuzat për përdhunim dhe sulm seksual

Futbollisti i Manchester Cityt, Benjamin Mendy, është shpallur i pafajshëm për gjashtë akuza për përdhunim dhe një akuzë për sulm seksual në Gjykatën Chester Crown.

Futbollisti i Manchester Cityt, Benjamin Mendy, është shpallur i pafajshëm për gjashtë akuza për përdhunim dhe një akuzë për sulm seksual në Gjykatën Chester Crown.

Por, gjyqtarët nuk mund të merrnin vendime për një akuzë për përdhunim dhe një për përdhunim në tentativë, pas një gjyqi gjashtë mujor, ndërsa tani bëhet e ditur se prokuroria kërkon rigjykim, raporton KosovaPress.

Louis Saha Matturie, 41 vjeç, u shpall gjithashtu i pafajshëm për tre akuza për përdhunim. Gjyqtarët nuk arritën të merrnin vendime për tre akuza për përdhunim dhe tre akuza për sulm seksual kundër tij.

Mendy e mbuloi fytyrën me të dyja duart, ndërsa përgjegjësi i gjyqit përsëriti “i pafajshëm” për gjashtë akuzat, të cilat kishin të bënin me katër vajza të reja ose adoleshente.

Vendimet unanime u dhanë të mërkurën nga shtatë burra dhe katër gra në juri, ndërsa një anëtar jurie ishte larguar më herët për arsye mjekësore.

Vendimet nuk mund të raportoheshin derisa juristët të përfundonin duke marrë parasysh dy pikat e mbetura, pasi atyre iu dha një drejtim i shumicës nga gjyqtari Steven Everett, që do të thotë se ai do të pranonte një shumicë 10-1 për çdo vendim.

Por pas 14 ditësh diskutimi, juristët nuk mundën të merrnin vendime për tentativën e pretenduar të përdhunimit të një gruaje, 29-vjeçare, në 2018-ën dhe përdhunimin e dyshuar të një gruaje tjetër, 24-vjeçare, në tetor të vitit 2020.

Gjykatësi Everett shkarkoi jurinë të premten, duke i dhënë fund gjyqit.

Matthew Conway, procedues, tha se prokuroria do të kërkonte një rigjykim për akuzat për të cilat juria nuk mund të merrte vendime.

Ai tha: “Prokuroria ka marrë një vendim. Ne kemi marrë një vendim sot, i cili do të procedojë për këto akuza në dy gjykime të veçanta dhe ne kërkojmë sot një menaxhim të përkohshëm të çështjes”.

Avokatët po diskutojnë datat për seancat e ardhshme dhe një gjyq ndoshta mund të zhvillohet në qershor.

publikuar së fundi
LAJME TË TJERA